Toplotne črpalke Hitachi

Toplotna črpalka je trenutno okolju najbolj prijazna izbira za učinkovito ogrevanje tako objektov kot tudi sanitarne vode, saj za razliko od fosilnih goriv ogrevalne toplotne črpalke ne onesnažujejo okolja. Sodoben pristop, tako pri gradnji energetsko varčnih objektov kot tudi zamenjavi obstoječih ekonomsko dragih sistemov ogrevanja, je zanimanje po toplotnih črpalkah zrak-voda močn povečal. Na izbiro toplotne črpalke vsekakor vpliva temperaturni režim našega ogrevalnega sistema Da bi lahko zadovoljili vse vrste naših kupcev je HITACHI poskrbel, da imamo kar tri tipe ogrevalnih toplotnih črpalk sistema zrak – voda!

1. Na voljo so nam toplotne črpalke kompaktne izvedbe YUTAKI M, ki so vsekakor primerne za tisto vrsto kupcev, kateri se soočajo s prostorno stisko in nimajo prostora za postavitev notranje enote toplotne črpalke oziroma so s tem zelo omejeni. Poleg tega nam omogoča hitro in enostavno instalacijo brez nobenih plinskih povezav.

2. Hitachi-jeve toplotne črpalke YUTAKI S v split (deljeni) izvedbi, katere zagotavljajo tudi izredno fleksibilnost sistema v kombinaciji z drugimi ogrevalnimi viri v primeru bivalentnega ogrevanja ali podpore solarnega sistema. Na voljo nam je kar sedem modelov različnih moči, kateri nam zagotovijo ogrevanje in hlajenje individualnih objektov s potrebami po toploti od 2,3 KW do 32 KW.

Poglej si več na njihovi urad: http://www.prealpi.si/toplotne-crpalke/

HITACHI YUTAKI S80 – Visoka sezonska učinkovitost ( SCOP A+)

Nova generacija dvo-kompresorskih Hitachijevih visokotemperaturnih toplotnih črpalk YUTAKI S80 je idealen vir ogrevanja predvsem pri obnovah oz. adaptacijah starih objektov,kjer se v večini primerov srečujemo z radiatorskim ogrevanjem. S Hitachijevo toplotno črpalko lahko učinkovito nadomestimo tradicionalne ogrevalne vire kot so npr. (plinske peči, oljne kotle…) in zagotavljamo temperaturo ogrevalne vode do 80°C vse do zunanje temperature -20°C brez pomoči električnih grelcev. Za razliko od ostalih proizvajalcev je dodatna novost pri toplotni črpalki YUTAKI S80, da ima dva kompresorja, katera delata v pametni kaskadni tehnologiji pri kateri se uporabljata dva hladilna kroga z hladilnimi sredstvi – R410A in R134A. Da bi povečali sezonsko učinkovitost naprave (SCOP) nam drugi krog deluje le kot ojačevalnik v kolikor se zahteva visoka temperatura vode-preostali čas se uporablja en krog. Krmilnik glede na zunanjo temperaturo in potrebe po višini temperature ogrevalne vode, odloča o delovanju enega ali dvojnega hladilnega tokokroga in s tem optimizira porabo električne energije. Z inovativnim sistemom krmiljenja so tako pri Hitachiju dosegli visoko sezonsko učinkovitost naprave, kar uvršča toplotno črpalko v energijski razred A+!

Do več informacij tudi za visokotemperaturno toplotno črpalko: http://www.prealpi.si/visokotemperaturna-toplotna-crpalka-hitachi-yutaki-s80/